6. Jó reggel Padova, jó reggelt kívánunk Zarándokok!

Posted by Katolikusok Csoportja  |  at  19:00 1 comment



Mielőtt útnak indulunk kezdjük a napunkat az Evangéliummal, merítsünk belőle  ÚTRAvalót, hogy egész nap vihessük magunkkal a hitet, reményt, és szeretetet.




"Jézus egy alkalommal így beszélt tanítványainak: „Tegyük fel, hogy valamelyikteknek van egy barátja, aki éjfélkor bekopog hozzá és ezt mondja: Barátom, adj kölcsön nekem három kenyeret! Útról érkezett egy vendégem, s nincs mivel megkínálnom. De az kiszól: Ne zavarj engem! Az ajtó már be van zárva, én is, gyermekeim is ágyban vagyunk. Nem tudok fölkelni, hogy adjak neked. Mondom nektek: Ha nem is kelne fel, hogy adjon neki barátságból, erőszakossága miatt mégis fölkel, és ad neki annyit, amennyire szüksége van. Mondom tehát nektek: Kérjetek és adnak nektek, keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek. Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és aki zörget, annak ajtót nyitnak. Van-e köztetek olyan apa, aki követ ad fiának, mikor az kenyeret kér tőle? Vagy ha halat kér, akkor hal helyett tán kígyót ad neki? Vagy ha tojást kér, akkor talán skorpiót nyújt neki? Ha tehát ti, bár gonoszak vagytok, tudtok jót adni gyermekeiteknek, mennyivel inkább adja mennyei Atyátok a Szentlelket azoknak, akik kérik tőle.” 
Lk 11,5-13

Megkaptuk, amit kértünk? meghallottunk a nekünk szóló üzenetet az Evangéliumból? Ha nem akkor lehetünk kicsit rámenősebbek addig olvasni, amíg meg nem halljuk.

Tags:
Zarándok

Kedves Zarándok, ki erre jártál, pár szóval vagy egy imával a hozzászólásban, kérjük hagyj nyomokat magad után ...

Hírlevélre feliratkozás

Új bejegyzésekről, hozzászólásokról e-mail-ben küldünk értesítést

Share This Post

Kapcsolódó bejegyzés

1 megjegyzés:

Aranka Mária írta...

A mai napi Adoremus, Lelki útravalója:
" Mert mindaz, aki kér, kap, aki keres, talál, és aki zörget, annak ajtót nyitnak." Isten Gyermekeinek öröme, hogy bátran és bizalommal fordulhatnak a mennyei Atyához kéréseikkel. Azzal a bizalommal, amellyel egymáshoz fordulunk, ha bajban vagyunk. Mennyire vagyunk kitartóak, amikor kérünk? A zörgetés nem a kirekesztett macska kaparászása az ajtón. Egyfajta elszántságot,, határozottságot feltételez. Aztán beszél az Apai Szeretetről. Ha a Gyermek kér valamit, akkor az Apa gondoskodik róla, mert szereti Őt. Isten még inkább kimutatja, Atyai jóságát irántunk. Ő nem mulandó javakat ad nekünk, hanem a Saját Lelkét, a SZENTLELKET, aki új Gondolkodásmódot hoz és Istengyermeki lelkületet. KÉRJ !

Text Widget

Jézus azt mondja: „Én vagyok az út...” Egyszerű dolgunk van, ha ezt a kijelentést komolyan vesszük, hiszen ha előttünk az Út, akkor nincs más feladatunk, mint végigmenni rajta. Ő célhoz vezet, csupán követnünk kell tanítását, és legfőképpen életpéldáját. Ha pedig valaki még ezek után is félne elindulni, jelzőtáblákként, illetve -lámpákként ott vannak a szentek, - és várnak is bennünket Padovában, Assisiben, Rómában és Rotondóban - akik szintén útbaigazítanak, és modellt nyújtanak az Isten felé vezető úton.

Jó zarándoklatot kedves "Virtuális" Zarándokok!
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.
back to top