2. Hiszem, hogy

Posted by Katolikusok Csoportja  |  at  1:42 2 comments



Az utóbbi időben megnövekedett a zarándoklatok száma, de ezek sok esetben nem nevezhetők igazi zarándoklatnak, hanem csak valamiféle „vallásos turizmusnak”.

A következő napokban sok látnivalóban lesz részünk, de igyekszünk odafigyelni arra, hogy átéljük életünk zarándok jellegét. Valamit szeretnénk ettől az úttól, szeretnénk valahova eljutni, szeretnénk mások lenni, mint amik most vagyunk. Szeretnénk saját magunk lenni. Kérjünk és higgyük el, hogy már meg is kaptuk!


Hiszek a Szentlélekben

Hiszem, hogy megszabadít előítéleteimtől.
Hiszem, hogy megváltoztatja szokásaimat.
Hiszem, hogy legyőzi közömbösségemet.
Hiszem, hogy szeretettel tölti el lelkemet.
Hiszem, hogy megállít a rossz előtt.
Hiszem, hogy felbátorít a jóra.
Hiszem, hogy legyőzi szomorúságomat.
Hiszem, hogy szeretettel tölt el Isten igéje iránt.
Hiszem, hogy elveszi kicsinyhitűségemet.
Hiszem, hogy megerősít szenvedésemben.
Hiszem, hogy áthatja egész lényemet.

Karl Rahner

Zarándok

Kedves Zarándok, ki erre jártál, pár szóval vagy egy imával a hozzászólásban, kérjük hagyj nyomokat magad után ...

Hírlevélre feliratkozás

Új bejegyzésekről, hozzászólásokról e-mail-ben küldünk értesítést

Share This Post

Kapcsolódó bejegyzés

2 megjegyzés:

Aranka Mária írta...

Testvéreim, én nem gondolom magamról, hogy már elértem, de egyet teszek; ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten a mennyei elhívásának a Krisztus Jézusban adott jutalmáért. Akik tehát tökéletesek vagyunk, így gondolkozzunk, és ha ha valamit másképpen gondoltok, azt kijelenti majd Isten nektek; ellenben amire eljuttok, aszerint járjunk. Ámen Filippi levél:3,13-16ig

Aranka Mária írta...

Ezért tehát attól a naptól fogva, amelyben ezt meghallottuk, szüntelenül imádkozzunk, és könyörgünk értetek, hogy tökéletesen ismerjétek meg az Ő akaratát, minden lelki bölcsesség és belátás révén, hogy élhessetek az Úrhoz méltóan, teljes mértékben az Ő tetszésére, és teremjetek gyümölcsöt mindenfajta jó cselekedettel, és növekedjetek az Isten ismeretében. Erősödjetek meg minden erővel az Ő Dicsőségének nagysága szerint a teljes állhatatosságra és az örömmel viselt, hosszú tűrésre. Ámen Kolosszei levél:1,9- 11 ig

Text Widget

Jézus azt mondja: „Én vagyok az út...” Egyszerű dolgunk van, ha ezt a kijelentést komolyan vesszük, hiszen ha előttünk az Út, akkor nincs más feladatunk, mint végigmenni rajta. Ő célhoz vezet, csupán követnünk kell tanítását, és legfőképpen életpéldáját. Ha pedig valaki még ezek után is félne elindulni, jelzőtáblákként, illetve -lámpákként ott vannak a szentek, - és várnak is bennünket Padovában, Assisiben, Rómában és Rotondóban - akik szintén útbaigazítanak, és modellt nyújtanak az Isten felé vezető úton.

Jó zarándoklatot kedves "Virtuális" Zarándokok!
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.
back to top