11. Szent Antal kis imakönyve

Posted by Katolikusok Csoportja  |  at  16:50 No comments


Az imakönyv előszava:

A jó Isten, mint kegyes és irgalmas Gondviselője mindnyájunknak, minden időben talál bölcs módot arra, hogy az emberiséget magához térítse. Bizonyos, hogy a „Páduai Szent Antal tisztelete” is csak egy ilyen bölcs eszköz és mód, mellyel a jóságos Úr Istennek különös, nagy céljai lehetnek. Mert, fájdalom! manapság nagyon is sok ember kezd megfeledkezni az Istenről és parancsolatairól és főleg a felebaráti szeretet parancsa az, mellyel úgyszólván senki sem törődik. Mindenki a vagyon után futkos, a kenyérért sokan eladják örök lelki üdvösségüket is, míg ezrek és milliók a legborzasztóbb szükséget szenvedik, s nincsen könyörületes szív, amely enyhítene nyomorukon.

Ezt a szerencsétlen, bűnös, lelketlen állapotot akarja tehát a jó Isten megváltoztatni, amidőn számtalan kegyelemmel tudtára adja az embereknek, hogy a nagy Csodatevő Szent Antal közbenjárására Isten segítségét megnyerhetik mindenféle bajukban mindazok, kik a nagy Szenthez folyamodnak, és a szegények táplálására valamely alamizsnára kötelezik magukat. Íme, mily csodálatos is az Isteni Gondviselés! Amidőn egyrészről a szegények ezreinek nyomora szinte elviselhetetlen, s már- már nyílt és erőszakoskodó elégedetlenségbe tör ki, amidőn másrészt számos dúsgazdag szinte kegyetlen gőggel nézi le nyomorgó embertársát: akkor int mindnyájunkat Páduai Szent Antallal a jó Úristen, hogy térjünk Istenhez mindnyájan: szegények, jómódúak egyaránt.

A szegény ne vesztegesse az időt hiábavaló sopánkodással és duzzogással, mert hiszen Isten nem feledkezett meg róla, s kenyeréről gondoskodik Szent Antal érdemeiért; a gazdag pedig ismerje el Isten jóvoltát és hatalmát s a vett javakért legyen hálás, táplálja Szent Antal szegényeit. Íme, ez a „Páduai Szent Antal tiszteletének” nagy jelentősége.

Zarándok

Kedves Zarándok, ki erre jártál, pár szóval vagy egy imával a hozzászólásban, kérjük hagyj nyomokat magad után ...

Hírlevélre feliratkozás

Új bejegyzésekről, hozzászólásokról e-mail-ben küldünk értesítést

Share This Post

Kapcsolódó bejegyzés

0 megjegyzés:

Text Widget

Jézus azt mondja: „Én vagyok az út...” Egyszerű dolgunk van, ha ezt a kijelentést komolyan vesszük, hiszen ha előttünk az Út, akkor nincs más feladatunk, mint végigmenni rajta. Ő célhoz vezet, csupán követnünk kell tanítását, és legfőképpen életpéldáját. Ha pedig valaki még ezek után is félne elindulni, jelzőtáblákként, illetve -lámpákként ott vannak a szentek, - és várnak is bennünket Padovában, Assisiben, Rómában és Rotondóban - akik szintén útbaigazítanak, és modellt nyújtanak az Isten felé vezető úton.

Jó zarándoklatot kedves "Virtuális" Zarándokok!
Blogger templates. Proudly Powered by Blogger.
back to top